perjantai 24. heinäkuuta 2015

Ehdoton "EI"

Kuulun sosiaalisessa mediassa jos johonkin hääaiheeseen ryhmään ja kirpputoriin. Olenkin ennättänyt ostaa jo koristeita häihin, ja huomattavasti edullisemmin kuin kaupasta. Eräs toimivaksi rahansäästämiseksi havaittu keino oli myös nyysiä parhaan ystävän häistä pöytäkoristeet lähtiessä.

Ulkonäköni lukiessani keskustelua
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/59/04
/a4/5904a4953b76ff24b0de40bdb420db1a.jpg
Päätin poistua eräästä seuraamastani hääaiheisesta ryhmästä toistaiseksi keskustelun "ehdottomat eit hääjuhlassa" siivittämänä. Nämä tulevat morsiamet kun kirjoittivat pitkää listaa siitä, mitä häissä saa tapahtua, ja mitä ei. Samaiset tulevat rouvat kirjottelevat, kuinka milloin mikäkin ärsyttää, kun ei mene oman mielen mukaan - anoppikin kun kehtaa mielipiteitään laukoa. Vanhemmat eivät missään nimessä saa osallistua häiden kustannuksiin koska "me ollaan aikuisia". Kyseessä on MEIDÄN PÄIVÄ, ettekö te tajua?

Itselläni niin sanotusti paloi käpy.

Minusta on vallattoman ihanaa, että äitini osallistuu häävalmisteluihin, ja kertoo mielipiteensä. Hänen kommenttinsa "en ole ihan varma laitatko hunnun" ei tarkoita, että hän päättäisi laitanko minä hunnun. Se tarkoittaa, että hän ei ole varma kuinka huntu asuuni sopisi (joka by the way on vielä jossain ihan muualla kuin minulla..). Kun anoppi sanoo keitä pitäisi kutsua, hän ei soita heille kutsua, vaan vinkkaa että heidätkin voisi kutsua. Ja jos hiivatti vie joku tahtoo rahaa pistää meidän hääjuhlaamme, antaa palaa.

Toinen asia, mikä hämmästyttää ja kummastuttaa, on tuo iän ikuinen "ne on teidän häät, teette just niin kuin itsestä tuntuu, teidän juhlat, vain teillä on merkitystä". HUUHAATA! Jos haluttaisiin juhlat, joissa vaan meillä on merkitystä, talsittaisiin kahdestaan verkkareissa papin eteen sanomaan joo kyllä ja lähdettäisiin raflaan syömään. Todistajatkin otettaisiin kirkolta. Silloin ei tarvitsisi miettiä muita (paitsi ehkä papin aikataulua ja todistajien työvuoroja). Koska järjestämme juhlat 75:delle ihmiselle, tulee myös nämä 75 hahmoa ottaa huomioon. Kyllä, me järjestämme oman näköisen juhlamme, mutta emme järjestä juhlia vain itsellemme (vaikka pieni perversio minulla on siitä, että istuttaisiin kruunut päässä valtaistuimilla koko päivä ja vieraat vaan katsoisivat kun me syödään ja juodaan. Saattaisi bileet loppua lyhyeen).

Ja mitä tulee näihin "ei tätä minun häihin". Jos et halua karjalanpaistia häihin, KERRO SE PITOPALVELULLE. Jos et tahdo tiaraa päähäsi, ÄLÄ LAITA TIARAA PÄÄHÄSI. Simple as that. Mutta kun kerrot, että ehdoton ei on humalassa esiintyminen, kun juhlissa saa ostaa omat juomansa, on yhtälö kumma. Alaikäisten juomista voit rajoittaa - niin sinun kuuluukin tehdä - mutta aikuinen ihminen saa tintata viinaa nielusta alas niin paljon kuin lystää. Jos on liikaa, häntä voi kehottaa poistumaan. Et kuitenkaan voi päättää tinttaako hän kiljua vai kaljaa.

Ja jos et halua pönötystä, tanssia, laulua, et tarjoa alkoholia etkä lämmintä ruokaa, ei saa puheita pitää ja haluat että juhlitaan läpi yön, niin miten helkatissa sinä sen toteutat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti